Optička kabelska oprema

Za izgradnju optičkih kabelskih sustava po svjetlovodnim vlaknima (fiber optics) nudimo svojim partnerima i kupcima profesionalnu pasivnu kabelsku opremu. Ovisno o svojim željama i kupovnoj moći izaberite između nekoliko rješenjaVišemodni kabelski sustav (multimode)

Jezgra 50um kategorije OM2-OM3-OM4 (na zahtjev i 62.5um-OM1) kojim ćete prenositi svoje podatke brzinom od 100Mbs do 1000 Mbs (za OM3/OM4 i 10GbE) na udaljenost od par stotina metara do par km.

Jednomodni kabelski sustav (singlemode)

Jezgra 8 do10um kategorija OS1-OS2 omogućit će vam brzine prijenosa 1Gbs do 10Gbs, na udaljenosti do par desetaka, a za ITU-T vlakna serije G.65x i do par stotina km.


Usprkos tome što su jednomodna vlakna jeftinija od monomodnih, pri izboru tehnologije treba uzeti u obzir da je jednomodni komunikacijski sustav uvijek u konačnici skuplji od višemodnog, radi skupljeg terminiranja vlakna (fiber) i skuplje aktivne opreme (prijamnika i predajnika).

Strukturalni kabelski sustavi

Na tkzv. “enterprise” tržištu privatnih korporacijskih mreža nudimo strukturalne optičke kabelske sustave u višemodnoj ili jednomodnoj tehnologiji, po normativu HRN 50173. Sustavi mogu biti monolitni, tj. čisto optički, ili pak hibridni, u kombinaciji sa bakrenim rješenjima UTP/FTP/STP CATx kategorije.

Posebno ističemo opremu za čistu optiku do radnog stola FTTD (Fiber To The Desk), praktičnošću i cijenom optimiziranim baš za FTTD.

Ukoliko međutim želite pouzdanu optiku u magistralama strukturalnog kabelskog sustava, nudimo Vam standardna LC/SC/ST/FC terminiranja i pripadajuću kabelsku opremu sa završetkom na optopanelima.

Urbane metro mreže

Na području urbanih metro mreža operatera i davatelja usluga nudimo kompletna optička rješenja FTTH/FTTB tipa, u izvedbi PTPF (Point To Point Fiber) ili pak multipont PON (Passive Optical Networking) tipa, za ostvarivanje Triple Play usluživanja, ali i hibridna FTTx rješenja sa xDSL. Možete odabrati vrstu optičkog kabela i željene prozore valnih duljina optoprijenosa u skladu s najsuvremenijim optičkim HRN/ISO/IEC standardima.

Za operatore nudimo moćne optičke koncentratore za prihvat do više tisuća korisnika, s profinjenim načinima aranžiranja svetlovodnih niti, koje omogućuju brzu i nedvosmislenu servisnu intervenciju.
Na strani pretplatnika, nudimo kompletnu pretplatničku kabelsku opremu (FTTH ormariće i dr.) za optičko povezivanje na mrežu davatelja usluga. Naša rješenja sukladna su sa Zakonom o EKM i najnovijim Pravilnicima regulatora HAKOM.

Kabelski sustavi velikog dometa

Na području kabelskih sustava velikog dometa (“long haul fiber”) nudimo kompletna optička rješenja, sa ili bez našeg izvođenja. Velik izbor optičkih kabela (fiber optic cables), kabelskih spojnica (fiber optics enclosures), optičkih razdjelnika (fiber optics patch panels and cabinets) i ostale kabelske opreme najrazličitijih proizvođača imamo pripremljeno u našem skladištu i već sutra može biti ugrađena u vaš komunikacijski sustav.

Međunarodne optičke magistrale kao što su HŽ (Zagreb-Mađarska), Sirija (INA naftovod Bliskog istoka), JANAF naftovod, PLINACRO plinovod, HAC autoceste i dr., samo su dio naših referenci koje smo uspješno projektirali, nadzirali i/ili izvodili.

Specijalni kabelski sustavi

I na području specijalnih kabelskih sustava nudimo rješenja krojena baš za takve aplikacije, s visokim zahtjevima za pouzdanost i redundantnost.

Naši optički kabelski sustavi izvedeni u HKZP-u (Hrvatska Kontrola Zračne Plovidbe) ili u postrojenjima nuklearnih elektrana i dr., gdje se traži besprijekorna funkcionalnost, koriste opremu koja je izvedena po najstrožim standardima baš za to. Prodajemo i kabele za Marine Certifikatima za instalaciju na brodovima,platformama i u lukama.

Nudimo Vam do 25-godišnje jamstvo na izvedeni kabelski sustav pod uvjetom da je instalaciju izveo naš certificirani stručnjak uz predočenje i licenciranje rezultata mjerenja i našu opremu.

Ovlašteno projektiramo, nadziremo i gradimo kabelske sustave na što nas obavezuje članstvo u Komori elektroinženjera (HKIE) i usklađujemo ih sa postojećom regulativom kako bi vaša instalacija bila sukladna za ishođenje Građevinske i Uporabne dozvole – ovo je danas obvezno za telco i kabelske operatere, bez koje neće moći dobiti suglasnost HAKOM-a!