Bakrena kabelska oprema

Za izgradnju UTP-FTP-STP strukturalnih kabelskih sustava (generic cablings) EIA/TIA Cat5e i Cat6 (6a) treba koristiti bakrenu kabelsku opremu odgovarajuće kategorije. Ako želite kabelski sustav kojim ćete prenositi Vaše podatke brzinom od 100Mbs ili 1000 Mbs, najekonomičniji su sustavi čisto bakreni, ili pak hibridni UTP/FTP/STP CATx kategorije sa optičkim okosnicama.

Poluoklopljene FTP (Foiled) kabelske sustave preporučamo u uvjetima gdje očekujete umjerene elektromagnetske smetnje, dok za uredske aplikacije nudimo najraširenije UTP rješenje. U industrijskim postrojenjima najbolji izbor je potpuno oklopljeni STP (shielded) kabelski sustav, imun i na najjača EMI pražnjenja.

UTP sustave preporučamo u tipični uredskim instalacijama poslovnih zgrada i u kućnim instalacijama. Za brzine iznad 1Gbs, molimo pogledajte opremu za optičke kabelske sustave po višemodnim ili jednomodnim vlaknima.

Sukladno najnovijem “Pravilniku o EKM stambenih i poslovnih zgrada”, na snazi od kraja 2009., nudimo vam kompletirane sustave i komponente usklađene sa ovog regulativom u Republici Hrvatskoj, od kućnih ormarića, preko velikih razdjelnika poslovnih zgrada, do kabela, panela, priključnica, vodilica kabela, modula i slično, usklađeno sa HRN EN 50173/50174/60728 i EU direktivama, za ICT, BCT I CCCB širokopojasne aplikacije.

“Ortronics” integrirani kabelski sustavi

  • odlikuju se visokoprofesionalnom izvedbom, vrhunskim performansama i primjerenom cijenom
  • nudimo jamstvo od 5 godina na sve komponente sustava, kao i 25-godišnje jamstvo na kompletan izvedeni kabelski sustav (pod uvjetom da je instalaciju izveo naš “Ortronics Certified Installer” stručnjak uz predočenje i licenciranje rezultata mjerenja)
“Fibrain” standardne komponente

Za one koji žele Keystone kompatibilnost, maksimalnu ekonomičnost i odličnu cijenu, nudimo “Fibrain” standardne komponente Cat5e ili Cat6. Dodatna ušteda kod nekih “Fibrain” rješenja jest krimpanje bez alata (tooless), jednostavnim pritiskom prstiju na IDC konektor, što omogućuje bržu i jeftiniju instalaciju.

Specijalni kabelski sustavi

I na području specijalnih kabelskih sustava, nudimo rješenja krojena baš za takve aplikacije, s visokim zahtjevima na pouzdanost i redundantnost. Gdje god se traži besprijekorna funkcionalnost, koristite našu kabelsku opremu koja je izvedena po najstrožim standardima baš za to.

Ovlašteno projektiramo, nadziremo i gradimo kabelske sustave na što nas obavezuje članstvo u Komori elektroinženjera (HKIE) i usklađujemo ih sa postojećom regulativom kako bi vaša instalacija bila sukladna za ishođenje Građevinske dozvole – ovo je danas obvezno za telco i kabelske operatore, bez koje neće moći dobiti suglasnost HAKOM-a!

      

Tečaj €/kn: 7,53450 2023-01-28 20:07:09