Hrvatskoj tvrtki Netiks službeno je uručen ovlašteni certifikat za organiziranje praktičnih radionica za opremu svog principala “Allied Telesis” i to u vlastitom edukacijskom centru u Zagrebu. Allied Telesis je svjetski lider u pružanju IP/Ethernet mrežnih rješenja na globalnom tržištu, a njihova oprema je u Hrvatskoj prepoznata kao jedan od vodećih brendova s odlikama visoke pouzdanosti, profesionalne tehnologije, suvremenih rješenja i prihvatljive cijene.

Ovakvi stručni treninzi i specijalizirani tečajevi posebno su prilagođeni za najviše 15 polaznika. Pored radionica koje su većinom besplatne za polaznike, Netiks u svom edukacijskom centru organizira i višednevne profesionalne tečajeve iz Allied Telesis programa, koji se plaćaju u skladu s normativima te prestižne japanske tvrtke. Visoko specijalizirani tečajevi i radionice tako su dostupni u Hrvatskoj, a polaznici imaju prilike primijeniti praktična znanja o konfiguraciji i radu uređaja.

„Lokalni ured Allied Telesisa u Beogradu pripremio je niz aktivnosti, počevši od prodajnih seminara, preko besplatnih tematskih radionica do certificiranih tehničkih treninga, a sve u cilju dodatne edukacije partnera, ali i krajnjih korisnika. Danas edukacija zaposlenika predstavlja jedan od primarnih zadataka svake tvrtke, osobito ako ona teži rastu i razvoju. Veliku ulogu u edukaciji partnera u Hrvatskoj ima i poduzeće Netiks koje iza sebe ima nekoliko veoma uspješnih grupa polaznika, kako na radionicama tako i na certificiranim treninzima.” – izjavio je Ivan Mladenović, direktor regionalnog ureda Allied Telesisa.

Sead Dubravić, direktor Netiksa, naglasio je kako bi svim tvrtkama cilj prije svega trebao biti visoko stručan kadar koji će interno rješavati manje tehničke probleme.
„U Netiksu čvrsto vjerujemo kako je stalna edukacija i usavršavanje ključno za napredak stručnog kadra. Vrlo smo zadovoljni s našom suradnjom s Allied Telesisom, a njihove radionice polučile su velik interes naših polaznika. Netiks će nastaviti na ovaj način doprinositi razvoju tehnološke zajednice u Hrvatskoj.“ – poručio je Sead Dubravić, direktor Netiksa.
Netiks je  posljednjih mjeseci održao više radionica i treninga u suradnji s Allied Telesisom, kao liderom na svjetskome tržištu IP/Ethernet mrežnih rješenja. Upravo suradnja s tvrtkama kao što je Netiks pomoći će u etabliranju branda Allied Telesis u Hrvatskoj.