Profil tvrtke

Kada performanse odlučuju, mi pomičemo granice! U svijetu tehnologije razliku čine ljudi – kontaktirajte nas sa povjerenjem!

NETIKS d.o.o. za telekomunikacije i informatiku je poduzeće u privatnom vlasništvu, osnovano 1992. godine u Zagrebu, s poslovnom orijentacijom projektiranja, instalacije i održavanja računalnih mreža i kabelskih podsustava te distribucije telekomunikacijske opreme.

Svojim partnerima i korisnicima već gotovo 20 godina nudimo i stručne usluge projektiranja i izgradnje računalnih mreža i kabelskih podsustava po optičkim i bakrenim kabelima. Kao prvenstveno inženjerska tvrtka, tijekom godina smo se specijalizirali za implementaciju najsuvremenijih tehnoloških dostignuća na području komunikacijske opreme i kabelskih sustava, a poglavito za optičke komunikacijske sustave po svjetlovodnim vlaknima gdje od samog opočetka uspijevamo biti u samom vrhu hrvatske ponude.

U izvedbi mreža naši stručnjaci primjenjuju komunikacijsku opremu najvišeg tehnološkog stupnja, porijeklom sa zapadnog tržišta. Na osnovu uspješnih početnih poslova, sklapamo Ugovore o distribuciji opreme za Hrvatsku i BiH s uglednim svjetskim proizvođačima komunikacijske opreme:

divider

Upoznajte Netiks

Orjentacija tvrtke na tehničkoj podršci kupcima, a ne samo na veleprodaji, uvjetovala je da se kontinuirano i stručno osposobljavamo putem međunarodnih seminara i školovanja, zbog čega smo stekli međunarodno priznate certifikate, koji daju prednost tržišnoj prezentaciji tvrtke. Radimo i školovanje te certificiranje više stotina partnerskih tvrtki u RH i izvan RH.

Zastupanje uglednih svjetskih proizvođača komunikacijske opreme omogućuje nam kvalitetnu uslugu kupcima, zasnovanu prije svega na ažurnom skladištu opreme te detaljnom poznavanju opreme koja se instalira ili prodaje. Posljednjih godina proširili smo ponudu svojih proizvoda i usluga i drugih poznatih proizvođača komunikacijske opreme, obzirom na sve veće i raznolikije zahtjeve tržišta 21. stoljeća.

Stoga ne iznenađuju i referentne instalacije izvan RH, npr. u Siriji, Austriji, BiH, itd. Stalno usavršavanje i biranje najkvalitetnije opreme i sofisticirana mjerna oprema koja se koristi omogućuje najsloženija testiranja i za najosjetljivije radove na području optičkih, bakrenih i bežičnih prijenosnih sustava.

Komunikacijske mreže i sa više od 3.000 korisnika, specijalna komunikacijska rješenja, velik broj referentnih instalacija, složeni komunikacijski scenariji i najsuvremenija primjenjena tehnologija, odlika su Netiksovih instalacija.

onama1

Višegodišnje jamstvo na većinu aktivnih uređaja navedenih proizvođača (principala) te i do 25-godišnje jamstvo na izvedene kabelske sustave, ukazuju da je poslovna orijentacija Netiksa provjerena zapadnjačka kvaliteta opreme i stručna i ovlaštena instalacija.

Povoljni partnerski rabati i količinski popusti, mogućnosti odgode, stručna školovanja za partnere i dr., dodatne su pogodnosti zbog kojih su se mnoge tvrtke postigle status Netiksovih Partnera i orijentirale se na nabavu i implementaciju navedenih komunikacijskih proizvoda sa Netiks-ovog skladišta.

Mnogi stalni Partneri kupuju od nas komunikacijsku opremu i preprodaju je dalje ili pak sami ugrađuju. Nudimo mnoštvo pogodnosti za njih: atraktivne prodajne rabate i količinske popuste, odgode plaćanja i ekstra popuste za one koje ipak žele platiti unaprijed, organizaciju prijevoza, edukaciju, ali prije svega kvalitetnu tehničku podršku prije i nakon kupnje proizvoda.

Krajem 2004. Uselili smo se u vlastitu suvremenu poslovnu zgradu sa 800m2 ureda u 4 etaže – organizacijske cjeline, uključujući i visokoregalno skladišta površine 300m2. Useljenjem u novu poslovni prostor u Sarajevskoj cesti 60 (Dugave), ostvarene su predispozicije za još kvalitetniju uslugu kupcima i partnerima. Novi uvjeti rada omogućili su nam daljnju ekspanziju. U zgradi je od tada oformen i edukacijski centar za stručno školovanje partnera i korisnika, koji uspješno radi i danas.

divider

Pratimo svjetske trendove komunikacije

U opći trend komunikacijske globalizacije Netiks se uključio s većim brojem instalacija u infrastrukturi davatelja komunikacijskih usluga, poglavito na rastućem tržištu EKM mreža, baziranom na najsuvremenijim FTTH/FTTB optičkim priključcima.

Samo od 2006.g. naši stručnjaci izveli su preko 50.000 optičkih povezivanja u magistralama i pristupnim mrežama optičkih kabelskih sustava, i izgradili više desetaka optičkih razdjelnika sa > 1.000 priključaka, neki i sa gotovo 10.000 priključaka. Time se Netiks još više približio svom cilju da postane vodeća specijalizirana komunikacijska kuća, gdje će kupac moći dobaviti baš optimalno rješenje svoga problema.

Na listi naših referenci nalaze se i linearni optički kabelski sustavi (tkzv. “Long Haul”), neki dulji i od 100km:

 • optički kabel Zagreb-Mađarska po stupovima kontaktne mreže HŽ-a
 • JANAF uz naftovod
 • PLINACRO – uz plinovod
 • GANAMA-Sirija uz naftovod i drugi, gdje je ugrađena veća količina optičkih kabela i gdje su izvršena sofisticirana prespajanja i mjerenja

onama3

Znatan dio prihoda Netiks ostvaruje na projektiranju i nadziranju gradilišta elektroničkih komunikacijskih mreža (EKM). Stručni ispit i članstvo Komore HKIE Netiksovih inženjera omogućuju ovlašteno projektiranje i ovlašeni nadzor nad gradnjom, što uz kontinuirano praćenje postojeće zakonske regulative na području EKM, jamči investitorima izgradnju mreža koje su usklađene sa hrvatskim zakonodavstvom i za koje Netiks ishođuje potrebne lokacijske i građevinske dozvole.

Netiks redovito učestvuje sa referatima i radionicama na komunikacijskim simpozijima u zemlji i inozemstvu, a sa ciljem stjecanja novih znanja i tehnologija. Netiks je, između ostalog, ugovorno nadzirao izgradnju EKM mreže oglednog zagrebačkog naselja Sopnica-Jelkovec, sa više od 3.000 FTTH priključaka (stanova i poslovnih prostora).

Od 2010.g. tvrtka proširuje svoje djelovanje na tržište industrijskih mreža i visokootpornih kabelskih sustava, kao odgovor na recesiju ukupnog tržišta u RH. Veći broj referenci u automatizaciji tvornica i industrijskih postrojenja: ABS-Čeličana Sisak, INA, cementare, šećerane i dr. primjer su međusobne integracije elektroničkih komunikacijskih mreža i postojećih automatiziranih postrojenja i sustava, a sve sa ciljem veće efikasnosti i sigurnosti proizvodnje.

POGLEDAJTE NAŠE REFERENCE

divider

Podaci o registraciji

“NETIKS” d.o.o. za telekomunikacije i informatički inženjering, Stjepana Podhorskog 15, 10.000 Zagreb

telekomunikacije, projektiranje i nadzor, edukacija, trgovina na veliko, instalacije

 • Telekomunikacije
 • Građenje, projektiranje i nadzor nad građenjem
 • Instalacijski radovi (licenca za elektroinstalacije i instalacije komunikacija u zgradama do 1kV)
 • Kupnja i prodaja robe
 • Održavanje seminara i tečajeva iz oblasti poslovanja Društva
 • Proizvodnja računala i dr. opr. za obradu podat.
 • Održavanje uredskih strojeva i računala
 • Računovodstveni i knjigovodstveni poslovi, porezno savjetovanje
 • Poslovanje nekretninama
 • Iznajmljivanje uredskih strojeva i opreme, uključujući računala
 • Iznajmljivanje ostalih strojeva i opreme, d. n.
 • Računalne i srodne djelatnosti
ČLANOVI/OSNIVAČI: Sead Dubravić, dir. ; Tanja Dubravić
OSNIVAČKI AKT: Ugovor o osnivanju od 14.12.1992.god. usklađen za ZTD 10.12.1995.
OIB: 22800932658